İstanbul’da uzman hekim kadromuz ile hijyenik hastane şartlarında burun estetiği
KBB uzmanları kulak, burun, boğaz ve bu organlarla yakından ilişkili baş ve boyun bölgesinde meydana gelen hastalıkların tıbbı ve cerrahi tedavisini yapmaya yönelik uzmanlık eğitimini almış hekimlerdir. Kliniğimizde modern bir ortamda en son teknolojik aletler ve güncel tıbbi bilgiler kullanılarak bu hastalıkların tıbbi ve cerrahisi tedavisi yapılmaktadır. Aşağıdaki hastalıklar kliniğimizde tedavisi yapılan hastalıklardandır.
Burun tıkanıklığı ; burnun normal fonksiyonlarını yerine getiremediği bir durumdur ve kişinin rahat nefes alıp vermesinde zorluklar yaşatmaktadır. Burun, solunum sisteminin başlangıç noktasıdır ve havanın akciğerlere ulaşmadan ısıtılıp nemlendirildiği alandır. Vücudun diğer tüm organları kadar burun da bir o kadar önemli bir organdır ve kişinin nefes alıp vermesinde büyük bir yeri bulunmaktadır. Burun çeşitli sebeplerden dolayı tıkanabilir ve kişinin nefes alışverişini kısıtlayabilmektedir.
Nefes alışverişini etkilediği kadar aynı zamanda koku almayı da zorlaştırmaktadır. Burun tıkanıklığı; alerjik reaksiyonlar, mevsim geçişleri, yapısal bozukluklar nedenleri sonrası meydana gelebilmektedir. Alerjik reaksiyonlardan kaynaklanan burun tıkanıklığı tedavi edilmediği taktirde ya da tedavide geç kalındığında sorun ilerler ve astıma kadar gidebilmektedir. Burun tıkanıklığına en sık sebep olan durumlar; grip, soğuk algınlığı, sinüzit, ve enfeksiyonlardır. Burun tıkanıklığı yaşayan kişiler normal şartlarda burnundan nefes alıp veremedikleri için nefes alıp verme işi ağız yoluyla yapılır ve buda kişide ağız kuruluğuna, uyku esnasında horlamalara neden olmaktadır. Hamilelik döneminde de burun tıkanıklığı sorunu yaşanmaktadır ve buna neden olan annelik hormonunun fazla salgılanması sonucu burun yapısında şişme meydana gelerek nefes alışverişi zorlaşmaktadır.

Burun tıkanıklığı hem yetişkinlerde hem de çocuklarda sıklıkla ortaya çıkan bir problemdir ve çocuklarda bu problemin ortaya çıkış sebebi geniz eti büyümesi olarak bilinmektedir. Çoğunlukla 2 yaşından sonra gün yüzüne çıkan burun tıkanıklıkları geniz eti büyümesi sonrası oluşmaktadır. Doğuştan da var olabilen burun tıkanıklığı ise burun kanallarının tam oluşamamış olmasıdır. Burun tıkanıklığı yaşayan kişiler en çok yatar pozisyonda oldukları an zorlanmaktadır çünkü yatar pozisyonda iken yer çekimi etkisi ortadan kalkmakta ve kanın kalbe gidişi zorlaşmaktadır.
Burun estetiği olarak adlandırılan rinoplasti; çeşitli sebeplerden burun yapısının bozulması sonucu burun anatomisinin tekrar eski haline dönmesini amaçlayan bir operasyondur. Rinoplasti hem sağlıksal sorunlar nedeni ile hem de estetik amaçlı olarak iki şekilde uygulanmaktadır. Rinoplasti işlemi ile burun deformiteleri onarılmak, doğum kusurlarını gidermek ve burun fiziksel görünümünü değiştirmek gibi durumlar amaçlanmaktadır. Burun estetiği, sadece burun görüntüsünden memnun olmamakla değil aynı zamanda koku alma konusunda sıkıntı çekmekle de yapılabilen bir operasyondur. Yüz bölgesi kişilerin en çok göz teması kurulan bir alandır ve yüz bölgesinde oluşan en ufak bir kusur kişilerin psikolojik yönden etkilenmelerine sebebiyet vermektedir. Burun deviasyonu ; burun eğriliği olarak bilinmektedir ve burun septum yapısının çeşitli sebepler nedeni ile sağa ya da sola kayması durumu ile karakterize olan bir rahatsızlıktır. Burun deviasyonu genetik olup doğuştan var olabileceği gibi sonradan da travma sonucunda da gelişebilmektedir. Çoğunlukla çocukluk çağında travmaların oluşması deviasyon durumuna daha çok yol açmaktadır. Burun orta duvarının sağına ya da sola doğru kayması sonucu burun deviasyonu rahatsızlığı gelişmektedir ve kişinin nefes alışverişini gerçekleştirmesine engel olabilmektedir. Burun deviasyonu gelişmesi ile beraber burun deliklerinden birinin kapanacağı için kişinin nefes alması zorlaşmakta ve bu sebeple yaşamı da sıkıntıya girmektedir. Burun deviasyonu sorunu yaşayan kişiler burun estetiği yaptırmak istemekte ve yaşadıkları sorun ortadan kalkarak sonuçlardan son derece memnun kalmaktadırlar. Burun orta duvarı anne karnından itibaren gelişmeye başlamakta ve belirli bir yaşa kadar burun gelişimi devam etmektedir. Fakat bu gelişim sürecinde buruna dışardan alınan darbeler ve travmalar burun kemiğinin kaymasına neden olabilmektedir. Burun kemiği kayması sadece sonradan meydana gelmemekte ve doğuştan da gelişim süreci sorunları ile de meydana gelebilmektedir.